Thrakon YTONG
Θερμομονωτικές Ιδιότητες

 

Εξοικονομήστε ενέργεια και έτσι κάντε οικονομία στη δαπάνη θέρμανσης της κατοικίας σας.

Μία κατοικία κτισμένη με YTONG Blocks το χειμώνα συσσωρεύει τη θερμότητα και το καλοκαίρι κρατάει το σπίτι δροσερό.

  

Βασικές Αρχές
Η θερμομονωτική ικανότητα ενός κτιρίου επηρεάζει άμεσα τη δαπάνη ενέργειας για τη θέρμανση και την ψύξη τους, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να ελεγχθεί το η θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια. Μικρότερη θερμομόνωση οδηγεί σε μεγαλύτερη δαπάνη ενέργειας για τη θέρμανση και την ψύξη και ένα πολύ λιγότερο άνετο περιβάλλον δωματίων.

Οι απαιτήσεις θερμομόνωσης για τα εξωτερικά δομικά στοιχεία των κτιρίων είναι γενικά ταξινομημένες στη μια από δύο ομάδες, είτε καλοκαίρι είτε χειμώνας.

Η θερμομόνωση για την χειμερινή περίοδο έχει σκοπό να ελαχιστοποιήσει την απώλεια θερμότητας από το κτίριο και, κατά συνέπεια, να θερμάνει το κτίριο με τον πιο οικονομικό τρόπο. Επιπλέον, η θερμοκρασία των εσωτερικών επιφανειών της εξωτερικής τοιχοποιίας, όπως οι τοίχοι και οι οροφές, δεν πρέπει να μειωθεί κάτω από μια ορισμένη ελάχιστη θερμοκρασία προκειμένου να αποφευχθεί η συμπύκνωση. Οι θερμικές ιδιότητες προστασίας πρέπει, επομένως, να καθοριστούν με την εξέταση και των δύο κριτηρίων.


Αντίθετα, η θερμομόνωση για τη θερινή περίοδο έχει σκοπό να ελαχιστοποιήσει την αύξηση της θερμότητας από τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και τις ηλιακές ακτίνες, επιτρέποντας κατά συνέπεια στο περιβάλλον δόμησης να ελεγχθεί οικονομικά με πιο εύκολο τρόπο. Η θερμομόνωση, το καλοκαίρι, καθορίζεται κυρίως από την ικανότητα των εξωτερικών δομικών στοιχείων να αποθηκεύει και να διασπάει τη θερμότητα. Αυτή η ιδιότητα καθορίζεται από τη θερμική μάζα και τη θερμική αγωγιμότητα του οικοδομικού υλικού. Όπως παρουσιάζεται παρακάτω, η θερμική μάζα και η θερμική αγωγιμότητα καθιερώνουν τη θερμική αδράνεια, η οποία προκαλεί μια καθυστέρηση απόσβεσης και μία καθυστέρηση χρόνου της ανώτερης θερμοκρασίας.
Το YTONG Block είναι ένα δομικό στοιχείο που διατίθεται στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες ώστε να παρέχουν άριστη θερμομόνωση στο κτίριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη χρειάζεται να δαπανήσουμε περαιτέρω χρήματα ώστε να αυξήσουμε τη θερμομόνωση του κτιρίου.

 

 

Επίσης, το Σύστημα Δόμησης YTONG-THRAKON παρέχει έναν αεροστεγή φάκελο, ο οποίος είναι καθοριστικός στον έλεγχο του άνετου και υγιούς περιβάλλοντος των εσωτερικών χώρων ενός κτίσματος. Ένα σημαντικό ζητούμενο, στη μελέτη θέρμανσης και συστημάτων ψύξης είναι να ελαχιστοποιηθεί ο "ανεξέλεγκτος" αέρας εξαερισμού. Με την παροχή ενός αεροστεγούς φακέλου δόμησης, το YTONG ελαχιστοποιεί τις "ανεξέλεγκτες" εναλλαγές αέρα και επιτρέπει στον αέρα εξαερισμού "να ελεγχθεί". Με τη χρήση ενός ξηραντήρα, η περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα εξαερισμού μπορεί επίσης να ελεγχθεί, πράγμα που βελτιστοποιεί το άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Συνολικά, ο όγκος και η ποιότητα του αέρα εξαερισμού, σε ένα κτίριο κτισμένο με YTONG Blocks, μπορούν να ελεγχθούν εύκολα και με ακρίβεια - παρέχοντας έτσι ένα άνετο, οικονομικό και υγιές περιβάλλον.

Αυτές οι άριστες ιδιότητες θερμικής προστασίας των YTONG επιβεβαιώθηκαν και από την μελέτη που διεξήχθη από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) σε συνεργασία με την YTONG.
Λεπτομερέστερα, η μελέτη απέδειξε ότι εάν κτίζετε το σπίτι σας με τα YTONG Blocks, μπορείτε να επιτύχετε μείωση 6.6% της ενέργειας που θα δαπανήσετε προκειμένου να θερμάνετε το κτίριο, και μείωση κατά 41.4% της ενέργειας που θα καταναλώσετε για να δροσίσετε το κτήριο. Παράλληλα, και στην περίπτωση χτίζετε το σπίτι σας με τα YTONG Blocks ως φέρουσα τοιχοποιία και χρησιμοποιήσετε τα YTONG Panel για την οροφή του κτιρίου μπορείτε να επιτύχετε μείωση κατά 13.4% της ενέργειας που θα σπαταλήσετε για να θερμανθεί το κτίριο και μείωση κατά 54.2% της ενέργειας που θα καταναλώσετε για να δροσίσετε το κτίριο.

 

 

Θερμική αδράνεια
Εκτός από τους δείκτες θερμομόνωσης και τον αντίκτυπό τους στην ενέργεια που καταναλώνεται, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας την άνεση και την ευχάριστη διαμονή μέσα στο κτίριο. Για άλλη μια φορά, το YTONG ξεχωρίζει και σε αυτό το σημείο, λόγω των άριστων θερμομονωτικών ιδιοτήτων του. Κατά τη διάρκεια των περιόδων έντονης θερμότητας ή ηλιακής ακτινοβολίας, ένα καλά μονωμένο κτίριο, με καλή θερμική αδράνεια, θα παραμείνει ευχάριστα δροσερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα διατηρήσει μια ικανοποιητική θερμοκρασία τη νύχτα.

Η επίτευξη της καλής θερμικής άνεσης απαιτεί όχι μόνο από τους εξωτερικούς τοίχους να έχουν υψηλή θερμική ικανότητα (με υψηλή μάζα ώστε να είναι σε θέση να απορροφήσει τη θερμότητα), αλλά επιπλέον, απαιτεί ο τοίχος να έχει μονωτικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε η θερμότητα να μην περνά από την άλλη πλευρά πάρα πολύ γρήγορα.

Ένα απλό μονωτικό υλικό έχει πάρα πολύ μικρή μάζα και έτσι δεν μπορεί να αποθηκεύσει τη θερμότητα. Σε ένα κτίριο με μια ελαφριά στέγη, η οποία αποτελείται από κάποιο φύλλο μόνωσης ή κεραμίδια, θα προκύψει μια γρήγορη θέρμανση από την ηλιακή ακτινοβολία που προκαλεί την ταλαιπωρία αυτού που κατοικεί, λόγω της υπερβολικής θερμότητας. Η μόνη λύση για να καταπολεμήσει αυτήν την θέρμανση είναι κλιματισμός, ο οποίος είναι πολύ δαπανηρός από την άποψη της ενέργειας αλλά και της οικονομίας χρημάτων.

 
 
VideosΔιαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Copyright © 2014 YTONG®. All Rights Reserved.
Produced under the exclusive license of Xella